Till Tiitu,
Det här var det vi snackade om på telefon när du körde hemåt, med din bakfulla fyrbenta Teini i bakluckan...

Vitfisk ( torsk i detta fall men alla diuger) i en sås på kokosmjölk. Super enkel och god.
Skaffa (mängderna utgående från 5 filéer):
- Torsk i filéer, en (två om man en super hungrig) per lurk som skall krubba
- 2 paprikor i valbar färg
- 2 tomater
- 1-2 chilin beroende på styrkan
- en burk kokosmjölk (400 g)
- 2 msk hummerfod (el fisk)
- saften från en lime
- vitpeppar
- salt (rosensalt ev kallad bergssalt helst)
- en kruka finhackad koriander
(- kokosflingor 0,5 dl)
GÖR:
1. Olja en ugnsform med kanter. OBS! formen får inte vara större än att fisk filéerna ryms att ligga i den.
2. Lägg fiskarna kant i kant.
3. Kläm lime saft från ena halvan av limen över fiskarna. Salta och peppra.
4. Finhacka chilin och sprid ut hacket över filéerna.
5. Sprid ut koriandern över filéerna.
6. Strimla paprikan fint och skiva tomaterna i trunna skivor. Sätt uytanpå filéerna.
7. Blanda hummerfond, kokosmjölk, limsaft från den andra halvan och lite vitpeppar.
8. Häll blandningen över fisken och grönsakerna.
(9. sprid kokosflingor över)
10. In i ugnen med hela härligheten i 25 min på 200 grader
Serva med ris, guinoa eller couscous. What the heck... Kör på med nudlar om kidsen knorrar.