Bloggposter

Att jobba på distans

Jobbar från stugan för närvarande. Därför uppstår det intressanta upplevelser till och från. Som i går morse när jag stod och talade med marknadsföringschefen hos en av mina största kunder, en mode kedja av rang! Stod på gården i solskenet och snackade samtidigt som jag kollade in en enorm korp som segalde på uppvindarna. Inser plötsligt att en hjort går över gården bara 50 meter bort. Svårt att förklara, men upplevelsen var enorm!
06.06.2012 kl. 13:02

Försökte få något för kyrkoskatten.

Fick just tid mellan två möten. Dessutom har det varit lite tuft just nu. Kilade in på Kampens nya Kapell för att få lite lugn och ro och samla tankarna.  Kapellet marknadsför sig som en tyst oas mitt i hetsen. Det borde jag kanske inte ha gjort för att min illusion är krossad.

Tanken är god men utförandet olovligt dåligt. Akustiken är sådan att alla ljud inne i kapellet hörs väldigt bra. I en barnvagn vid andra ändan av bänkraden låg ett barn och sov och jag hörde alla snusningar, bakom mig hade en herreman en mage som knorrade, fötter skrapade, andetag, viskninga som jag hörede perfektr, dörrens i sig tysta gångjärn knarrade lite, allt blandades till en kakofoni som gjorde att jag upplevde att det var tystare i aulan och ute än inne i Kapellet.

Får de inte akustiken fixad kommer det hela att bli en monumental flopp. Har mera lugn och ro här på det stökiga och högljudda CaféJava. Här vet jag att det är stökigt, så jag förväntar mig inte annat.
04.06.2012 kl. 14:03

Hen ... än en gång!

Hen är ett ord som man kan använda om man vill eller bör vara könsneutral. Man må vara för eller emot ordet.

Det som ordet inte gör är att könsneutralisera samhället. Se bara på finskans hän. (Bakpappa gjorde mig uppmärksammad på saken). Inte har det gjort Finland könsneutralt. Likadanna Junt-Einars och Junt-Eivors dallar det omkring här på gatorna i Härmälä som i andra delar av världen. Kanske det finska samhället t.o.m. är lite mera könsfixerat än andra länder. Eller...?
29.05.2012 kl. 10:35

Atjoooo!!!!

Vi har varit på landet. Ute i naturen bland blommor och blad, pollen frömjöl och resten av vårens alla härligheter. Näsan har funkat, inte en nysning!

Steg ur bilen här i stan. Nös en gång. Nu nyser jag hela tiden, nsäan är täppt, Heinixen är tagen. Tror fan i mej att jag är allergisk för stadsluft. Det är ok. Flyttar gärna till landet, börjar vara trött på det här plejset i alla fall. Bara jag får familjen med mig.
28.05.2012 kl. 00:41

Alla har en mamma

... och alla som kan titulera sig mamma har ett barn. Vissa barn är kändare än andra och då kan man som mamma råka ut för ett och annat.Courtney Cox, du är distanserad!
23.05.2012 kl. 09:58

agendan

Jahapp. Morgon igen. Vad skall man göra idag då? God mat är på agendan i alla fall, även om fiskrökandet kan bli en riktigt blöt historia.
17.05.2012 kl. 05:54

en riktig fuling

Hittade en riktig stor och ful jäkel på gården igår.Lubbade in och hämtade kameran och brända av ett antal bilder. Till slut presenterade min kompis denna min. Det finns liksom ett aura över den som säger:
" Hey f...khead. Ta kameran och tocka upp den i ändan på Karl den XII, annars kallar jag på mina polare Ninja Turtles som definitivt gör några fula manövrar i nyllet på dig!"
Allt till musiken från Carzy Frogg.

Fick det och lommade iväg. Tror det var gräsmattans AlCapone.
14.05.2012 kl. 13:07

Farsans grill

Farsans Grill är ett område på Hjorttorp som är "mitt". Vem som helst får iofs grilla där men hela juttun och konceptet är mitt. It´s my space.

Det senaste tillägget är ett gammalt arbetsbord som jag pimpade upp och monterade. Betongpalttorna under saknas ännu men var tvungen att fixa och olja det nu när vädret var ok.

Läs mera om projektet här och här.

Projektet fortskrider.EDIT: JA, JA. Jag skall jobba!
14.05.2012 kl. 01:11

Nattskiftet

Dags att jobba. Sov ni andra! Sov gott!
14.05.2012 kl. 00:45

Träningsbloggen dag någonting.

Har inte bloggat träning på länge. Tänker inte göra det nu heller. Luring, luring.

Var dock ute och gick en rask runda med Camilla idag. Vi gick helt samma väg, exakt samma fart och var som längst ifrån varandra 3 meter. Enligt Camillas SportTracker gick hon dock 500 meter längre. :-)

Camilla hade sin telefon löst i löpjackans ficka och jag hade min fixerade i löptrikåns ficka. Har märkt det tidigare då jag springer att om telefonen är lös i fickan kan den ge rejäla missvisningar då jag jämfört den med Polarens sträcka samt dubbelkollat med en karta.

Har någon annan märkt något liknanade?
14.05.2012 kl. 00:16

Att blogga anonymt

När jag startade den här bloggen var tanken att skriva anonymt. Dissade det konceptet rätt omedelbart. Tyckte det koceptet begränsade mig väldigt mycket då jag var tvungen att omskriva mycket och lämna bort relevanta saker som skulle ha kunnat förknippas med mig. Gillar att det jag skriver är något som jag måste kunna stå för, att inläggen kräver lite mera eftertanke och för att man skall kunna komma fram till mig, rycka mig i skjortärmen och ge svar på tal eller spekulera lite mera i ämnet.

Har dock min fulla förståelse för att det finns mänskor som bloggar anonymt. Men det är som sagt inte min grej.

Vad tycker du?
14.05.2012 kl. 00:07

Matbloggaren 12.5.

Blev till att fixa ihop mat enligt man tager vad man haver principen idag.

Gjorde vitlöksbroiler, på grillen, med rotsaksfranskisar till! Grillade några biffar också, mest för pojkarna.Dessa är superenkla. Skala och rosta (i ugnen 250 grader) alla klyftor från en stor vitlök tills de får fin färg, låt svalna. Blanda med flingsalt, svartpeppar och paprikapulver i en matberedare tills en fin rubb bara är kvar, Gnid in hönan med rubben. Låt dra svalt i ca en timme. Ta ut c 15 min före tillredning. Pensla med ekologisk neutral matolja före grillningen.

Grilla tills färgen är fin. Sedan  on i folie där det får dra sig i värmen,
Rotsaksfanskisarna:
Två morotter
En batat
En rödebeta
Tre potatisar
Salt
Matolja
Rosmarin

Strimla alla rotsaker fint. Bred ut på en oljad plåt. Salta och släng med några kvistar rosmarin. Allt in i ugnen (200-250 grader) tills allt är knaprigt. Servera med en fräsch sallad till.
13.05.2012 kl. 00:56

Det är dags...

Det börjar vara dgas att fixa ihop något gott att äta. Tror det blir grillad vitlöksboriler samt dito tillredd whiskeymarinerad fläskfilé. Dessutom blir det ugnsmorötter med honung och rosmarinsmak till. Ja och något i potatisväg.

EDIT 21.20:
Blev lite annorlunda än planerat pga lite brister i kylen. Men gott blev det. Återkommer med bilder. Tiitu! Håll utkik!
12.05.2012 kl. 16:21

Maj och survival

Hatar maj månad. Eller... egentligen gillar jag den men kan inte njuta av våren och försommaren pga stress. Har gått in i survival mode. Är som en i röven skjuten björn men super kort stubin. Fräser och tiuskir, mumlar och exploderar av småsaker. Bara så ni vet och är varnade. Det är inget personligt, jag är likadan mot alla. Tyvärr. Vill inte vara det och ber om ursäkt för det.
12.05.2012 kl. 12:11

Reflektioner från dagens match

Jahapp. Härmälän Veikot klådde upp Baguette Paris 7-1. Kul match!

Men några reflektioner:
 • Två första perioderna kollade Oliver på allt annat än matchen. Spänningen var stor! I den tredje perioden var han helt alert även för matchen.
 • Två första perioderna kollade William in matchen men i den tredje blev cheerleaders också populära att följa med.
 • Senast jag såg en match mellan Finland och Frankrike (ens på TV) var vappen 1994. Matchen slutade 8-2 och idéen var att vi skulle dricka en snaps med hembränt efter varje mål Finland gjorde. Var tvungen dock att jobba den dagen (trots det var lördag) och kom först till kompisen till tredje perioden. Då ledde Finland med 6-0 så jag golvade 6 snapsar så där på raken. För att göra en lång historia kort. Resten av kvällen är jag inte helt stolt över även om jag har väldigt stora minnesluckor. Dyngrak är väl ordet....
 • Dessa förståsigpåare som sitter i läktaren (och florerar på på bloggar och FB)  är så in i helvetes störande. Med dånande volym berättar de för omvärden varför Finland spelar dåligt (även när de vinner) och hur det borde göras för totaldominans. Om ni nu är så bra och kunniga varför jobbar ni inte för landslaget? Jag bara frågar...
 • Fyllona. Say no more! När de raglande står framför sina stolar och "hejjar" är det dags för personalen att hiva ut typerna. Men tror ni pokena gör det!?! Nääh... de jagar planscher som säger välvalda åsikter om Kummola and the boys.
 • Diskussioner om ordet "hen" uppstår titt som tätt. Många associerar det till engelskans ord höna, likaså för det svenska ordet "fart" tanken till något helt annat på engelska. Vad har då det med hockey att göra? Jo. Frankrikes nummer 18 heter Yohann Auvitu. Tål att fundera på.
Tillslut lite bilder:

W och O med nya skärmmössorna! Ja och Hockey Bird hängande...

 

W:s gudfar Alex och W himslef...

Oliver och undertecknad!

11.05.2012 kl. 00:02

Snart hockey!

Har någon en heltäckande skyddsdräkt för radioaktivtnedfall? Skall till limuarenan,
10.05.2012 kl. 17:03

Mera marrande om att klä sig

Jag har tangerat detta med klädsel förut. T.ex. här .

Hel Looks har under rätt många år (sedan 2005) försett världen med bilder om gatumodet i Helsingfors. Brukar då och då klicka in för att kolla in alla de mer eller mindre galna kreationerna som är dokumenterade.

Väntar med spänning på den dag som elegant (kanske med en extravagant touch) och propert kommer att bli på modet. Tror dock inte det kommer att ske här uppe i Härmälän Takapajula. Här verkar poängen vara att se ut som fan själv!

På tal om att se ut som fan själv. På ett och samma city café såg jag igår en jappe med ett stripigt (och skitigt) mullet hair, en med sk "skojjig" t-shirt som inte täckte hans kulmage och en som körde med klassikerna sandaler och skitiga strumpor. Ingen av dem hörde till samma gäng.

Nåja. Man får väl se ut hur man vill, antar jag.
10.05.2012 kl. 13:52

Den dåliga mänskan

Är en dålig mänska. Satt min egna lathet i försthand och värmde industriella "fisk"pinnar och serverade mummonmuusia till. Lite grönt i form av gurkstavar. Sannerligen säger jag eder: Jag har nu beträtt vägen till den mörka sidan. Skäms...
09.05.2012 kl. 19:19

Alkoholpolitik

Yle har passat på att göra en gallup bland riksdagsledamöterna om alkoholpolitiken.

Sådär snabbt sammandraget från Yles artikel på webben kommer man fram till följande:
Alkoholkonsumtion under, rätt så, övervakade former är dåligt samt att dricka pussikalja i parken, utan någon som helst överevakning (hallå, inte har ordningspolise resurser till det) är bra.

På riktigt. Skall den samma jäkla visan dras igen. När samhället mår dåligt och alkoholkonsumtionen ökar så är det alkoholpolitiken som suger enligt politikerna. Kan den ökade (påstådda, har inte kollat staistik) alkoholismen att göra med att allt flera känner meningslöshet i tillvaron och ett tilltagande menatlt illamående pga misslyckad övrig politik?

 Näeh... Nog är de annonsen på Opera skumvin som får mänskan att bli alkoholist!

I helvete säger jag. Att vår politiker sitter och knypplar med krogars öppethållningstider när det finns viktigare saker att ta hand om i samhället, som till exempel att hjälpa statens medborgare till ett balanserat och meningsfullt liv.
09.05.2012 kl. 10:01

Trött

Känner mig idag trött och väldigt medelålders, på det där dåliga sättet. Långt bort från den super tilldragande hunken (som jag iofs aldrig varit).
09.05.2012 kl. 08:55

 


 

 

 

Om mig!

"Livet är som det är och blir som det blir. Det är bara att hänga på och njuta av färden så gott man kan."
- mitt motto!

Är en liten pojke som är instängd i kroppen på en snadisti över 40-åring. Älskar trning, poppcorn med smörsmak, vin och god mat, action filmer, böcker, serietidningar (Pondus först och främst) och givetvis att lyssna på rock'n'roll på seriöst vansinnigt hög volym.

Klicka gärna in på min matblogg.

Annat som du borde (?) veta om mig:

 • Anser att Hymnen ur Finlandia borde vara vår nationalsång
 • Tycker att om man ändå gör sig omaket att klä sig
  på morgonen, kan man ju lika gärna klä sig väl!
 • Anser att alla borde läsa:
  Orwells, 1984
  Huxleys, Du sköna nya värld
  Bardburys, Farenheit 451
 • Älskar krispiga höstmornar och soliga lata sommardagar.
 • "En gång HIFK, alltid HIFK".
 • Är en förtagare som kämpa på med medie-försäljning, reklam och pr.

Följ mig på Instagram.

Instagram


Sist men ändå främst är jag en make och en far till 3 pojkar. Min familj är det viktigaste för mig nu och alltid!

Allt bildmaterial är © Mats Almqvist om inte annan anges.
Maila mig gärna på mats.almqvist(at)gmail.com


hittad på WWW.minnsinteadressen.something