Danmark, tur och retur. En av året 2012 höjdare!

01.01.2013 kl. 12:19
För att få några dagar av vuxentid med Camilla drog vi iväg till Köpenhamn. Vi hade ingen egentlig målsättning för resan förutom att få gemensam tid att tala igenom det gångna året och se framåt. Givetvis njöt vi även massor av att få njuta av en livsbejakande, öppen, hjärtlig och gemytlig metropol som Köpenhamn är jämfört med den neagtiva och energidränerande stad Helsingfors är samt med Stockholm som är glassar och streber paradiset.

Lite smolk i bägaren blev det på utresan då Camillas väska tyckte det var så skoj att resa att den försvann. Så Camilla fick hårdshoppa lite kläder, smink etc etc  för att vara på säkra sidan. Nåväl väskan dök upp vid midnatt så det var ju fine.

Det är rätt längesedan jag varit i Köpenhamn "på riktigt" så det tog någon timme innan mitt lokalsinne foksuerade. Så vi fick gå en del för att hitta hotellet.

På fredagen var det strålande solksen med torr barmark och en sol som defakto värmde. Fantastiskt! Vi beslöt att promenera ut till "Den lille Havefrue" och samtidigt passa på att se Kastellet och Designmuseum Danmark.


Katellet och "Den Lille Havefrue
"Designmuseum Danmark


Lite småtrötta i fötterna stannade vi upp på eftermiddagskaffe på muséets cafeteria. Där prOvsmaka de vi för första gången kaka med lakritspulver i glacyren. Var suveränt gott. Såpass gott att vi var köpte hem av varan. Mera om det senare.

Design, i synnerhet, dansk design har intresserat mig (oss) länge. Därför var det ju givet att komma hit.

Det vi inte visste om att de hade en mycket intressant pecilautställning om skivomslag på gång. Spännande att se vilka fantastiska konstverk som många av LP-skivornas konvolut var och är.


Givetvis var även ett vitt antal LP-spelare även utställda. Där fanns även en av de senaste från B&O vilket föranledde en lång dregelaffär från min sida.Nyhavn

Promenaden förde oss vidare geno staden ner till Nyhavn som är ett av Köpenhamns nöjes och krogkvarter.Tyvärr han vi inte denna gång bekanta oss med området kvällstid etfersom vi gick på Tivoli senare på kvällen. Men det gör inget. Nu har vi ju ännu en till orsak att åka tillbaka!


TIVOLI GARDENS

Tivoli Gardens är föruton "den Lille Havefruen" kanske Köpenhamns mest kända område eller attraktion. är man i stan och har tid är stället bara ett måste. Visst finns det mycket för barn där men focus är klart inställt på vuxna. I synnerhet kvällstid.


Det finns ett trettiotal matsställen alltfrån pölsemannen till lyxkrogar.  Vi skulle inte egentligen äta så mycket men vad gör man när ett ställe serverade helt fantastiska ribs!


Christiania


På lördagen hade vi ett rätt så sent flyg hem så vi tog vara på tiden och gick över till Christianshavn. Stadsdelen är som sådan för många obekant.

Säger man däremot Christiania så vet alla vad man talar om. Fristaden Christiania är en del av Christianshavn. Ett mera depressivt ställe än Christianina får man leta. Men nu har man då även sett det så att man är berättigad att ta ställning vid en eventuell diskussion.Annat smått och gott

Korsvirkeshus i Köpenhamn.Termometer i närheten av Tivoli!

My kind of place

My kind of place!Lakuhylla modell "De Luxe". Mumma i kubik!


Summasumarum. Resan var perfekt. Tack till min kära hustru för några fina dagar på tumanhand!
Mats Almqvist

 


 

 

 

Om mig!

"Livet är som det är och blir som det blir. Det är bara att hänga på och njuta av färden så gott man kan."
- mitt motto!

Är en liten pojke som är instängd i kroppen på en snadisti över 40-åring. Älskar trning, poppcorn med smörsmak, vin och god mat, action filmer, böcker, serietidningar (Pondus först och främst) och givetvis att lyssna på rock'n'roll på seriöst vansinnigt hög volym.

Klicka gärna in på min matblogg.

Annat som du borde (?) veta om mig:

 • Anser att Hymnen ur Finlandia borde vara vår nationalsång
 • Tycker att om man ändå gör sig omaket att klä sig
  på morgonen, kan man ju lika gärna klä sig väl!
 • Anser att alla borde läsa:
  Orwells, 1984
  Huxleys, Du sköna nya värld
  Bardburys, Farenheit 451
 • Älskar krispiga höstmornar och soliga lata sommardagar.
 • "En gång HIFK, alltid HIFK".
 • Är en förtagare som kämpa på med medie-försäljning, reklam och pr.

Följ mig på Instagram.

Instagram


Sist men ändå främst är jag en make och en far till 3 pojkar. Min familj är det viktigaste för mig nu och alltid!

Allt bildmaterial är © Mats Almqvist om inte annan anges.
Maila mig gärna på mats.almqvist(at)gmail.com


hittad på WWW.minnsinteadressen.something