6.12

07.12.2012 kl. 01:15
Har längs med dagen funderat på det här med självständighet. Vad är det och vad betyder det? Vi önskar varandra en trevlig självständighetsdag, vi kanske skämtar om att vi träffas på slottet. Allt det här är egentligen bara bullshit.

Vi är självständiga för att modiga män och kvinnor trotsade främmande makt och övertygade världen att vi kan klara oss själva. Vi är självständiga för att modiga män och kvinnor tillsammans oberoende av bakgrund gång på gång har motat en numerikst och tekniskt överlägsen fiende tillbaka. Vi är självständiga för att modiga män och kvinnor osjälviskt gav sitt liv för sina kära och nationen.
Vi är självständiga för att om det så skulle vara att vid stod inför fienden, Gud förbjude, vi än en gång skulle ge oss in i kampen för att försvara våra nära, kära och vårt fosterland. Vi är självständiga för att de som kanske vill oss illa vet att vi än i denna dag står enade och att var man och kvinna är beredd att ta till vapen för att försvara oss och försvara oss med en sådan glöd att det inte är lönt att komma hit och slåss. Vi flyr inte, vi viker oss aldrig.

Sinnesrobönen säger ”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.” Ni förstod att ni kan genom uppoffring förändra och accepterade att det kunde kosta er livet. Sänder en stilla tanke och en tacksam bön till de som gav sitt liv, till de som fick men för livet samt till de som genomgick krigets fasor för att leva med skuldkänslan varför just han eller hon klarade sig, för att jag, du, vi idag kan leva vårt liv fritt.

Vi är Finländare.

Och det är självständighet.
Mats Almqvist
Kommentarer (1)
Amen
pappsen07.12.12 kl. 11:30

 


 

 

 

Om mig!

"Livet är som det är och blir som det blir. Det är bara att hänga på och njuta av färden så gott man kan."
- mitt motto!

Är en liten pojke som är instängd i kroppen på en snadisti över 40-åring. Älskar trning, poppcorn med smörsmak, vin och god mat, action filmer, böcker, serietidningar (Pondus först och främst) och givetvis att lyssna på rock'n'roll på seriöst vansinnigt hög volym.

Klicka gärna in på min matblogg.

Annat som du borde (?) veta om mig:

 • Anser att Hymnen ur Finlandia borde vara vår nationalsång
 • Tycker att om man ändå gör sig omaket att klä sig
  på morgonen, kan man ju lika gärna klä sig väl!
 • Anser att alla borde läsa:
  Orwells, 1984
  Huxleys, Du sköna nya värld
  Bardburys, Farenheit 451
 • Älskar krispiga höstmornar och soliga lata sommardagar.
 • "En gång HIFK, alltid HIFK".
 • Är en förtagare som kämpa på med medie-försäljning, reklam och pr.

Följ mig på Instagram.

Instagram


Sist men ändå främst är jag en make och en far till 3 pojkar. Min familj är det viktigaste för mig nu och alltid!

Allt bildmaterial är © Mats Almqvist om inte annan anges.
Maila mig gärna på mats.almqvist(at)gmail.com


hittad på WWW.minnsinteadressen.something