I Mumindalen

21.11.2012 kl. 09:50
Niche diggar Mumin filmerna. Så vi der dem en hel del. Har länge funderat över karaktärerna och nästan alla funkar för mig. Snusmumriken har jag dock problem med.

Snusmuriken är besserwissern, den präktige, bror duktig som dessutom är väldigt förtegen om sitt privatliv. Han, liksom Skalman i Bamse, tror sig vara bättre än alla andra och är inte sen att småhånfullt tillrättavisa andra. Varför är han sådan? Vad får han för kicks av att päte över Mumin and the gang?

Kan någon dessutom redogöra för hans södernresor? Vad gör han? Är han brorduktig även då? Har han där något annat "Mumintroll" att tillrättavisa. Eller har han någon dominant kvinna som kör med honom i ett halvår så att han sedan kan dra upp till Mumindalen och päte. Kanske han sticker till Pattaya och lever rövare med booze och löstkvinnns?

Kan någon hjälpa mig? Dessa frågor besvärar mig.
Mats Almqvist
Kommentarer (1)
Som litet barn läste jag eller snarare tittade jag i en bok som var illustrerad med bilder från någon muminteater, dvs med skådisar i dräkterna. Det fanns något inslag av hö någonstans i boken och efter det har mumuntrollen varit "höpåsarna" för mig. Filmerna har jag väl inte tittat på annat än i små portioner så jag känner mig inte riktigt så insatt att jag kan analysera som du. Snusmumriken har dock varit någon sorts flowerpower-typ för mig. Gör aldrig något vettigt, spelar något ibland och sticker till varmare breddgrader när det blir karlasäsong med allt som vintern hör till. Jag tror nog på det där med Pattaya fast det är mera troligt med Tallinn eller Reperbahn för längre än det orkar han knappast gå...
Pappsen21.11.12 kl. 21:56
Du har inte så höga tankar om vår Bror Duktig. Han är nog bara wannabe hippi. Dessa finns det fullt av i detta land, i synnerhet på somrarna. Hittar du ett byorginal med mössa käkt på svaj och nedslitna kläder annå hedenhös kan du ge dig fan på att det är någon stadi dirikka som återupllever sin rötter. Därför misstänker jag att Snusmumriken svidar om till smått illasittande kostym, jobbar några med något trivialt och sedan drar iväg på loma på firmans kort. Där var det ju... Vem försöker alltid päte, är feikki grön, är rätt agrar, håller på med tvivelaktiga konstprojekt, har lång loma på sommarn och sist och slutligen drar till södern "virman piikkiin" när hösten kommer. Snusmuriken är ju helt klart en politiker i centerpartiet.
22.11.12 10:53

 


 

 

 

Om mig!

"Livet är som det är och blir som det blir. Det är bara att hänga på och njuta av färden så gott man kan."
- mitt motto!

Är en liten pojke som är instängd i kroppen på en snadisti över 40-åring. Älskar trning, poppcorn med smörsmak, vin och god mat, action filmer, böcker, serietidningar (Pondus först och främst) och givetvis att lyssna på rock'n'roll på seriöst vansinnigt hög volym.

Klicka gärna in på min matblogg.

Annat som du borde (?) veta om mig:

 • Anser att Hymnen ur Finlandia borde vara vår nationalsång
 • Tycker att om man ändå gör sig omaket att klä sig
  på morgonen, kan man ju lika gärna klä sig väl!
 • Anser att alla borde läsa:
  Orwells, 1984
  Huxleys, Du sköna nya värld
  Bardburys, Farenheit 451
 • Älskar krispiga höstmornar och soliga lata sommardagar.
 • "En gång HIFK, alltid HIFK".
 • Är en förtagare som kämpa på med medie-försäljning, reklam och pr.

Följ mig på Instagram.

Instagram


Sist men ändå främst är jag en make och en far till 3 pojkar. Min familj är det viktigaste för mig nu och alltid!

Allt bildmaterial är © Mats Almqvist om inte annan anges.
Maila mig gärna på mats.almqvist(at)gmail.com


hittad på WWW.minnsinteadressen.something