Klädslar och val!

08.10.2012 kl. 14:33
Äntligen ett vettigt sätt att hitta en kandidat på! Hur mer eller mindre dorka de ser ut! Tammi o tusan!!!

PersunaPer Looks AUAUAUAUA mina ögon, dessutom smälter min hjärna. Även om jag inte gillar er politik så kan ni ju vara vänliga att klä er vettigt (eller ditåt) när ni ändå gör det på morgonen. Respektera folket.

Kokkarna: Kok Looks Kavajjen SKALL bäras ytterst casuallt. Dessutom är långt hår på jappar så no-no som bara något kan vara. Hörde jag någon säga stereotypt???

Gröngölingarna: Vih Looks De gröna har bestulits av Persuna på antistilen. Därför spänner den citygröna lite. Vil bli som tja ... demarna???  Hittar som tur i alla fall en Marimekko skjorta

Piraaterna: Pir Looks Ser ut som en festkommité i Otnäs någångång på medlet av 1990 -talet.

Haglundarna: Pröva med en GANT broscahre, dagens lokaltidning och så klipper och limmar du in plytena på fotona i Gantens katalog. Simpelt och enkelt.

Eller kanske idén att välja sin kandidat var dålig in alla fall. Finska perusjunten ser bedrövlig ut oberoende om han är stereotypt kokkare, haglundare eller persu. Notera att jag skrev HAN. Perusjuntinnan, HON, klarar sig lite bättre i stiljungeln .... och HEN har fjädrar så den kan bara nackas, tömmas, plockas och grillas.

Men med tanke på de stilmässiga andefädrarna som varit ute i världen så förstår jag ju problemet. Se nu på Tuomioja, Halonen, Nykänen osv som varit stilförebilder för generationer. Sad but true. Nåväl Sale har trots sitt smeknamn fått lite stil på presidetskapet.


EDIT: Nog för att klädslarna och stilarna i HEL LOOKS ofta är ganska hurjiga och lite mindre hmmm estetiska de med. Alltså enligt mig.
.
Mats Almqvist
Kommentarer (5)
Herregud. Jag är mållös. Det ser ut som alla från PS har levt i skogen under mossan i 20 år... Inga vackert.
frustrerad singelkvinna08.10.12 kl. 14:50
Jo sidu. De har lånat stilen av de gröna som ju körde denna look på 1990 talet. Så jovisst mossa i 20 år.
08.10.12 14:55
DETTA ÄR ÅRETS BÄST INLÄGG!!! Det är som att läsa MAD Magazine .
tommix08.10.12 kl. 15:43
Jupp! Skulle jag ställa upp i någe val skulle jag köra med en muggshot skrapat ihop av den store Don Martin. Tänk om politikenas juttun dessutom skull hålla MAD standard. Nu är deras skämt (dvs allt de säger) ju sämre än standard finsk humor i allmänhet. Dvs way under paskaraja.
09.10.12 11:49
Lustigt att du tar upp just Don Martin, satt i förra veckan och funderade på gamla klassiker bland tecknarna och han är ju definitivt en av dem. Han var den enda jag kom ihåg namnet på från gamla MAD. Man borde kanske ta en nostalgitrip till någon kirppis för att hitta lite gamla godingar...
pappsen09.10.12 kl. 21:56
Google och bild sök funkar rätt bra också. Dagens ungdom vet inte vad de missar när inte MAD och Don Martin finnes framme.
10.10.12 09:01
Jaha, jag tror ljudet jag hörde medan jag kollade linkarna var min motivation för att rösta i kommunalvalet som nådde absoluta noll-punkten. Jag får väl ljuga för mina barn och säja att jag förhandsröstade på jobbet... :-)
Seb09.10.12 kl. 22:37
Funderade också vad det var för smällande på gång. Kommer nog att rösta i alla fall. Hur det vete fåglarna. Kanske mad borde gå på den som är "visuellt mest kompetent"!?!
10.10.12 09:04
Långt hår har du i reven. Min långa man är yes-yes.
niklas17.10.12 kl. 15:43
Håller nog längden på de håren för mig själv. Men du missade poängen som är att Kokkarnas kandidater klär sig i en semi illa sittande kostym, har kort hår och en moderat slips. Stereotypt. För mig får man ha långt hår, kort hår, stripigt hår, what ever, om man vill.
17.10.12 23:11

 


 

 

 

Om mig!

"Livet är som det är och blir som det blir. Det är bara att hänga på och njuta av färden så gott man kan."
- mitt motto!

Är en liten pojke som är instängd i kroppen på en snadisti över 40-åring. Älskar trning, poppcorn med smörsmak, vin och god mat, action filmer, böcker, serietidningar (Pondus först och främst) och givetvis att lyssna på rock'n'roll på seriöst vansinnigt hög volym.

Klicka gärna in på min matblogg.

Annat som du borde (?) veta om mig:

 • Anser att Hymnen ur Finlandia borde vara vår nationalsång
 • Tycker att om man ändå gör sig omaket att klä sig
  på morgonen, kan man ju lika gärna klä sig väl!
 • Anser att alla borde läsa:
  Orwells, 1984
  Huxleys, Du sköna nya värld
  Bardburys, Farenheit 451
 • Älskar krispiga höstmornar och soliga lata sommardagar.
 • "En gång HIFK, alltid HIFK".
 • Är en förtagare som kämpa på med medie-försäljning, reklam och pr.

Följ mig på Instagram.

Instagram


Sist men ändå främst är jag en make och en far till 3 pojkar. Min familj är det viktigaste för mig nu och alltid!

Allt bildmaterial är © Mats Almqvist om inte annan anges.
Maila mig gärna på mats.almqvist(at)gmail.com


hittad på WWW.minnsinteadressen.something